POCAHONTAS - Een prachtige familiemusical, met wereldpremière in Vlaanderen! | Backstage

POCAHONTAS

Een prachtige familiemusical, met wereldpremière in Vlaanderen!

Het verhaal van Pocahontas werd wereldwijd bekend door de Disneyfilm, maar is nu voor de allereerste keer te zien in het theater. Kom in de paasvakantie kijken naar een prachtige familiemusical met alle gekende ingrediënten: een meeslepend verhaal, magische muziek, indrukwekkende decors, een groots ensemble, veel humor en af en toe een traan. Deze voorstelling is te bewonderen in Theater Elckerlyc Antwerpen vanaf 8 april en in Capitole Gent op 13 en 14 mei.

En wie beter dan Silke Mastbooms (finaliste The Voice Van Vlaanderen 2012) kan deze titelrol op zich nemen? Zij krijgt Juan Gerlo, bekend als hoofdrolspeler Jonas in de populaire Ketnet-reeks Ghostrockers, naast haar.

Creatief directeur James Cooke licht vol overtuiging zijn keuze toe: “Silke is een pittige dame met een dijk van een stem én ze heeft geen uren nodig in de make-upstoel. Zij ís gewoon Pocahontas!”

Silke vult aan: “Ik denk dat Pocahontas en ik allebei zeer nieuwsgierig zijn. Ik ben ook nooit echt een elegant prinsesje geweest en ook dat zie ik niet bepaald in Pocahontas”.

De rol van de knappe Westerse ontdekkingsreiziger John Smith, wordt vertolkt door Juan Gerlo. “Je voelt onmiddellijk dat hij heel goed weet wat hij doet en dat ook zeer professioneel aanpakt. Dat is exact wat ik nodig heb, zeker nu ik mijn eerste hoofdrol in een musical te pakken heb!”, lacht Silke.

Backstage Producties doet beroep op een fantastisch creatief team. Gouden trio Tijl Dauwe (script), Sam Verhoeven (muziek) en Floris Devooght (regie) zijn al volop uit de startblokken geschoten om van deze musical een voltreffer te maken.

Het verhaal
Pocahontas vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige Indiaanse prinses en de ontdekkingsreiziger John Smith. Als deze laatste voet aan wal zet in de ‘nieuwe wereld’ raakt hij onmiddellijk in conflict met de lokale indianenstam. Tijdens één van zijn verkenningstochten leert hij Pocahontas kennen. Zij laat hem inzien dat indianen niet zomaar ‘wilden’ zijn en dat de aarde meer is dan iets dat je alleen kan bezitten. Een oorlog tussen de kolonisten en de indianen is echter onafwendbaar en als John Smith gevangen genomen wordt, zal de liefde meer dan ooit als wapen in de strijd geworpen worden…

Capitole Gent | Graaf van Vlaanderenplein 5 - 9000 Gent
13 & 14 mei 2023

Theater Elckerlyc | Frankrijklei 85/87 - 2000 Antwerpen
Van 8 t.e.m. 16 april 2023