ASSISEN V - DE PIZZAMOORD - Schuldig of onschuldig? U beslist. | Backstage

ASSISEN V - DE PIZZAMOORD

Schuldig of onschuldig? U beslist.

Na vier theatervoorstellingen en drie interactieve online edities, kon een vijfde jubileumeditie niet uitblijven. Beslis vanaf 19 mei 2023 weer over het lot van de beklaagde. 

Bieke Ilegems kruipt opnieuw in de rol van de advocaat van de beklaagde, en Erik Goossens verdedigt de belangen van het openbaar ministerie. Ook Frans Maas is trouw op post als de voorzitter van het hof.

Procureur Vandaele (Erik Goossens) en advocate Devos (Bieke Illegems) slijpen de messen en maken zich klaar voor een vijfde assisenzaak getiteld: De Pizza-moord. Op 18 juli 2020 wordt de flamboyante en beruchte radio-dj Vincent Boulanger, beter bekend als Vince Prince, vermoord teruggevonden. Toxicologisch onderzoek wijst uit dat hij om het leven werd gebracht door een vergiftigde pizza.

Beklaagde Catherina Verhoeven, de zelfverklaarde buitenechtelijke dochter van Vince Prince, schreeuwt haar onschuld uit. Zij zocht enkel contact met het slachtoffer om hulp te vragen voor haar zieke moeder. En wat met de verongelijkte Waldemar De Cloet? Na het succes van Radio Nova heeft hij geen cent gezien, iets waar hij als medeoprichter zeker recht op had. Was dat reden genoeg om tot moord over te gaan? Kan advocate Devos de jury aan het twijfelen brengen en hen van nieuwe inzichten overtuigen of weet procureur Vandaele de beklaagde door onverwachte plotwendingen in de val te lokken?
Uiteindelijk beslist de jury over het lot van Catherina Verhoeven en die jury…dat bent u.

"Het succes is te danken aan de sterke cast" - Gazet van Antwerpen