Backstage Producties: oude bekenden schrijven samen een nieuw verhaal | Backstage

Backstage Producties: oude bekenden schrijven samen een nieuw verhaal

21 jun 2022

Op 21 juni 2022 wordt een nieuw Vlaams productiehuis geboren: Backstage Producties. Het bedrijf wordt bestuurd door vier personen: Dirk Van Vooren en James Cooke zijn creatief manager, Bob Jennes is zakelijk manager en Nico Warrinnier is sales manager. De wegen van productiehuizen Theatertainment (Dirk en Nico) en Uitgezonderd. (Bob en James) kruisten al meermaals in Theater Elckerlyc. Hierdoor ontstond er een groot wederzijds respect en is deze volgende stap een logisch gevolg. Twee huizen met dezelfde visie, dezelfde missie en dezelfde waarden en dat nemen ze mee naar het nieuwe productiehuis.

Team Backstage Producties

De vier bestuurders hadden meteen een primeur tijdens het lanceringsevent van Backstage Producties en maakten de 'special guest' van de zevende Winterrevue bekend. En dat is niemand minder dan … Margriet Hermans! Het belooft een topseizoen te worden met het succesduo ‘Caals en Van Vooren’ in de hilarische klucht ‘Het Spook van de Operette’ en met een heuse Agatha Christie klassieker, ‘Moord op de Orient Express’. De vier dames van ‘Vapeurs’ gaan samen op safari en Silke Mastbooms schittert in de prachtige familiemusical ‘Pocahontas’.

“Dit is een hedendaags verhaal. Onze vorige huizen bestonden al lang en botsten tegen limieten aan met vier producties op jaarbasis. Onze beide ticketkopers zullen nu samen één groot publiek worden dat ook met andere producties zal kennis maken.”
-
Dirk Van Vooren, creatief manager
“In de theatersector was er hoge nood om krachten te bundelen. Teamwork makes the dream work. Op creatief vlak ben je veel sterker als je samenwerkt met gelijkgestemde zielen.”
-
James Cooke, creatief manager
“Deze samenwerking zal veel voordelen bieden. Meer aanbod voor het publiek én meer werk voor acteurs en artiesten omdat er dubbel zoveel producties op de kalender staan.”
-
Bob Jennes, zakelijk manager
“In een nieuw kleedje, vanuit een nieuw productiehuis, maar met vertrouwde gezichten uit het vak met pakken ervaring. Seizoen 2022-2023 wordt er eentje waarin we weer volop dromen kunnen waarmaken en we jullie mogen entertainen.”
-
Nico Warrinnier, sales manager